
در این مقاله در مورد فواید پسته برای سرطان مطالبی ارائه خواهد شد که میتواند برای شما بسیار مفید باشد. امروزه نام بیماری سرطان برای بسیاری از ما اضطرابآور است. سرطان به سلولهای جهشیافتهای گفته میشود که باعث رشد نامحدود و گسترده سلولهای غیرطبیعی میشود. سلولهای سرطانی به طور بالقوه میتوانند متاستاز بکنند؛ به عبارت دیگر ممکن است در سراسر بدن پخش شوند و در عملکرد طبیعی بدن اختلال ایجاد کنند.
با افزایش جمعیت، میزان ابتلا به سرطان در حال افزایش است و با وجود پیشرفتها و نوآوریها در درمان سرطان، این بیماری میتواند در برابر تعداد زیادی از روشهای درمان مقاوم باشد. بنابراین، بیماران مبتلا به سرطان و به طور کلی همه افراد همواره باید از جایگزینهای طبیعی از جمله غذاها و مکملها برای پیشگیری یا کاهش خطر ابتلا به سرطان و تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده کنند. برای این منظور، پسته یکی از مؤثرترین و مفیدترین مواد غذایی است که فواید بیشماری در کنترل و روند درمان سرطان دارد. در ادامه به بررسی ویتامینها و مواد موجود در پسته و تأثیر هر یک بر پیشگیری و درمان سرطان خواهیم پرداخت.
فهرست مطالب
- 1
- 2 ترکیبات درمانی موجود در پسته
- 3 پروبیوتیک
- 4
- 5 سایر ویتامینهای موجود در پسته برای پیشگیری از سرطان
- 6 جمع بندی
- 7 لیست بهترین پسته ها
- 8 پسته خام لورا 400 گرم
- 9 پسته نمکین بو داده اوهر – 500 گرم
- 10 پسته بوداده و نمکین زعفرانی گلستان مقدار 200 گرم
- 11 پسته شور زعفرانی گلستان مقدار 1000 گرم
- 12 پسته بادامی خام گهربد – 400 گرم
- 13 پسته شور لورا مقدار 320 گرم
- 14 پسته شور ممتاز چاپار مقدار 400 گرم
- 15 پسته نمکی برفود – 500 گرم
- 16 پسته فندقی خام گهربد – 400 گرم
- 17 پسته شور لورا طرح 2 مقدار 400 گرم
- 18 پسته لورا – 250 گرم
- 19 پسته شور احمد آقایی گلستان – 300 گرم
- 20 پسته شور لورا طرح 1 مقدار 400 گرم
- 21 پسته بادامی نمکین زعفرانی گهربد – 250 گرم
- 22 پسته فندقی خام فله مقدار 1000 گرم
- 23 پسته نمکی خشکپاک – 35 گرم
- 24 پسته ممتاز شاد – 50 گرم
- 25 پسته فندقی دوآتیشه گهربد – 250 گرم
- 26 پسته خام اکبری هیرشا – 175 گرم
- 27 پسته اکبری شور زعفرانی هیرشا -1کیلوگرم
ترکیبات درمانی موجود در پسته
پسته، ویتامینهای A، B1، B2، C و مواد معدنی مانند کلسیم، مس، آهن، پتاسیم، منیزیم دارد که از بسیاری جهات برای سلامتی انسان مفید هستند. پسته به بدن انرژی میدهد و بدن و ذهن را تقویت و کبد و روده را پاکسازی میکند و به طور کلی در حفظ سلامت بدن نقش دارد. در ادامه ویتامینهایی را که در پسته وجود دارند و در پیشگیری از سرطان مؤثر هستند بررسی خواهیم کرد:
- کوآنزیم کیو 10
- آنتی اکسیدان
- ویتامین B6
- پروبیوتیک
- چربیهای غیراشباع
- ویتامین A
کوآنزیم کیو 10
از مهمترین فواید پسته وجود کوآنزیم کیو 10 است که میتواند سیستم ایمنی را تحریک کند و از قلب در برابر آسیبهای ناشی از داروهای شیمیدرمانی محافظت کند. مطالعات نشان میدهد که مقادیر بالای کوآنزیم Q10 میتواند در کاهش خطر ابتلا به بعضی از بیماریها، مانند انواع سرطان مؤثر باشد.
نکته: چندین آزمایش بالینی کوچک نشان دادهاند که وجود کوآنزیم Q10 در پسته میتواند مزایای بالقوهای در سرطانهای مختلف مانند سرطان سینه، لوسمی، لنفوم، ملانوم و سرطان کبد از طریق کاهش میزان التهاب و بهبود کیفیت سلولهای التهابی داشته باشد؛ بنابراین، مصرف غذاهای غنی از کوآنزیم Q10 از جمله پسته برای این بیماران سرطانی میتواند بسیار مفید باشد.
آنتیاکسیدانها
اخیراً بنیاد آلمان برای درمان بیماریهای ریوی اعلام کرد که خوردن روزانه پسته به پیشگیری از سرطان ریه و سایر بیماریهای سرطانی کمک میکند که دلیل آن غنی بودن پسته از “گاما توکوفرول ” است. گاما توکوفرول نوعی ویتامین E است که در دسته آنتی اکسیدانها قرار دارد، آنتی اکسیدانها برای مبارزه با آنچه به عنوان “رادیکالهای آزاد ” شناخته میشوند، به خوبی عمل میکنند و درنتیجه از بدن در برابر آسیبهای سلولی محافظت میکنند.
نکته: افزایش کلسترول مفید، کلسترول بد را کاهش میدهد. پسته به دلیل داشتن آنتی اکسیدان و رسوراترول بالا، برخی از مشتقات سرطانزا را از بدن دفع میکند. آنتی اکسیدانها برای سلامتی ما مهم هستند؛ زیرا مانع از ایجاد آسیب سلولی میشوند و در کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی از جمله سرطان نقش بسزایی دارند. پسته نسبت به اکثر آجیلها و دانهها آنتی اکسیدان بیشتری دارد. در یک مطالعه که طی چهار هفته صورت گرفت، مشخص شد شرکتکنندگانی که روزانه پسته مصرف میکردند، در مقایسه با شرکتکنندگانی که پسته نمیخوردند، میزان لوتئین و بتا توکوفرول بیشتری داشتند. لوتئین و بتا توکوفرول در کاهش خطر ابتلا به سرطان مؤثر هستند.
جالب است بدانید که علاوه بر پسته، فواید فندق برای پیشگیری از سرطان به دلیل غلظت بالای ترکیبات آنتیاکسیدانی، ویتامینها و مواد معدنی موجود در فندق، است که نقش هرکدام از ویتامینهای موجود در فندق برای جلوگیری از بیماری سرطان منحصربفرد میباشد.
ویتامین B6
آجیلها در سرتاسر جهان قابل دسترسی هستند و از دوران ماقبل تاریخ بخشی از رژیم غذایی بشر بودهاند. آجیل ها غنی از مواد مغذی و منبع خوبی از ترکیبات سالم هستند. مصرف مکرر آجیل ها برای حفظ سلامت بدن به شدت توصیه میشود. پسته موجب در افزایش ایمنی بدن نقش دارد؛ زیرا منبع غنی ویتامین B6 است. این ویتامین به ایجاد یک سیستم ایمنی قوی در بدن کمک میکند. همچنین منجر به پیشگیری از انواع خاصی از عفونتها و سرطانها میشود.
کمبود ویتامین B7 یکی از عوامل اصلی ریزش مو به شمار میرود و یکی از فواید پسته برای مو این است که حاوی مقدار زیادی ویتامین B7 است. مصرف منظم آن به شما در کاهش مؤثر ریزش مو کمک میکند.
پروبیوتیک
دادههای موسسه ملی سلامت آمریکا نشان داد افرادی که به طور روزانه پسته مصرف میکنند در مقایسه با افرادی که پسته مصرف نمیکنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان معده هستند. آزمایش مستقل دیگری در هلند ارتباط بین مصرف پسته و کاهش خطر ابتلا به سرطان معده را تائید کرد.
سادهترین روش برای پیشگیری از سرطان، داشتن یک رژیم غذایی متعادل از مواد غذایی طبیعی است که شامل سبزیها، میوهها، آجیلها و غذاهای غنی از پروبیوتیک باشد. پیشگیری از سرطان با مصرف پسته یکی از بهترین روشها است؛ زیرا پروبیوتیک موجود در پسته خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان معده را تا حد زیادی کاهش میدهد.
چربیهای غیراشباع
خوردن پسته یک روش طبیعی برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و سرطان است. مطالعات متعددی نشان داده است که آجیلها انرژی زیادی به بدن میرسانند و از بدن در برابر بیماریها محافظت میکنند. مصرف آجیلهای مختلف به ویژه گردو، پسته و فندق به دلیل طعم خوب و فواید فراوان، تقاضای زیادی دارند. تحقیقات نشان داده است که چربیهای بهدستآمده از مغزها عمدتاً چربیهای غیراشباع و سرشار از امگا 3 مفید برای بدن هستند. همچنین پستهها حاوی درصد بالایی از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین هستند. گنجاندن وعدههای غذایی روزانه دارای پسته فرد را از خطر حمله قلبی، سرطان پروستات و سرطان معده محافظت میکند.
ویتامین A
ویتامین A یک ماده مغذی اساسی است که توسط بدن ما تولید نمیشود و از رژیم غذایی ما به دست میآید. بنابراین، غذاهای ویتامین A کلیدی برای بینایی طبیعی، پوست سالم، بهبود عملکرد سیستم ایمنی، تولید مثل و رشد جنین هستند. همچنین، دادههای تجربی شواهدی از اثرات ضد سرطانی مفید کاروتنوئیدها بر تکثیر و رشد سلولهای سرطانی و همچنین خواص آنتیاکسیدانی ارائه کردهاند که از غیرطبیعی شدن (جهش) سلولها جلوگیری میکند. کاروتنوئیدها در بدن تبدیل به ویتامین A میشوند.
سایر ویتامینهای موجود در پسته برای پیشگیری از سرطان
پسته حاوی تعداد زیادی از ترکیبات زیست فعال است. ترکیبات زیست فعال دستهای از مواد مغذی کمیاب هستند که برای بدن فواید زیادی دارند. این ترکیبات حاوی درشت مغذیها (چربیها، پروتئینها و کربوهیدراتها)، عناصر کمیاب (مواد معدنی و ویتامینها) و انواع فیتوکمیکالها هستند که میزان سلامت بدن و آنتی اکسیدانهای طبیعی را افزایش میدهند؛ که بهطور غیرمستقیم در کاهش ابتلا به سرطان نقش دارند.
سؤالات متداول
1. آیا پسته برای پیشگیری از سرطان مؤثر است؟
پسته حاوی مقادیر قابل توجهی آنتی اکسیدان است که از آسیب سلولی و ایجاد سرطان جلوگیری میکند. به همین دلیل پیشگیری از سرطان با مصرف پسته توصیه می شود.
2. آیا پسته در درمان سرطان مؤثر است؟
چربیهای مفید و امگا 3 موجود در پسته باعث افزایش انرژی بدن میشود که خود در درمان سرطان نقش مهمی دارد. همچنین کوآنزیم کیو 10 موجود در پسته عوارض ناشی از شیمیدرمانی را کاهش میدهد.
3. مقدار مصرف پسته برای پیشگیری از سرطان چقدر است؟
شما میتوانید روزانه حدود پنجاه عدد پسته (یکمشت پسته) برای پیشگیری از سرطان و بهرهمندی از سایر فواید پسته مصرف کنید.
جمع بندی
پسته، سرشار از ویتامینهای E، B و C است. پسته حاوی ۲ برابر پروتئین و ۴ برابر فسفر بیشتر از گوشت گاو است و در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مؤثری دارد. مصرف مواد شیمیایی و مکملها ممکن است برای سلامتی ما مضر باشند؛ بنابراین، لازم است تمرکز ما بر رژیم غذایی سالم باشد تا بهترین نتیجه حاصل شود. پسته به دلیل اینکه سرشار از ویتامینها و مواد معدنی است نقش اساسی در پیشگیری از سرطان دارد. در این مقاله به مطالبی در رابطه با فواید پسته برای سرطان اشاره شد.
شما عزیزان میتوانید جهت ثبت نظرات و پیشنهادات خود به بخش نظرات مراجعه کنید. همکاران ما در وبسایت چی چی چی منتظر نظرات و پیشنهادات شما هستند.
لیست بهترین پسته ها
پسته خام لورا 400 گرم
- وزن : ۵۰۰ گرم
- وزن بسته بندی : ۵۰۵ گرم
- ابعاد بسته بندی : ۶.۵ × ۱۵.۵ × ۱۸.۵ سانتی متر
- شماره پروانه بهداشت : ۲۷/۱۰۰۴۶
- ویژگی خشکبار و آجیل : طعم دار
پسته نمکین بو داده اوهر – 500 گرم
- وزن بسته بندی : ۵۰۰ گرم
- ابعاد بسته بندی : ۱۲ × ۱۲ × ۱۵ سانتی متر
- شماره پروانه بهداشت : ۲۷/۱۰۰۳۵
پسته بوداده و نمکین زعفرانی گلستان مقدار 200 گرم
- وزن بسته بندی : ۲۶۰ گرم
- ابعاد بسته بندی : سانتی متر
- شماره پروانه بهداشت : ۱۶/۱۰۶۹۳
- ویژگی خشکبار و آجیل : طعم دار
پسته شور زعفرانی گلستان مقدار 1000 گرم
- وزن بسته بندی : ۱۰۴۰ گرم
- ابعاد بسته بندی : سانتی متر
- شماره پروانه بهداشت : ۱۶/۱۹۲۵۸
- ویژگی خشکبار و آجیل : طعم دار
پسته بادامی خام گهربد – 400 گرم
- وزن بسته بندی : ۴۰۰ گرم
- ابعاد بسته بندی : ۱ × ۱۸ × ۲۵ سانتی متر
- شماره پروانه بهداشت : ۵۰/۱۰۱۵۹
- ویژگی خشکبار و آجیل : با پوست
- سایر توضیحات : بالاترین ارزش غذایی دارای مجوز بسته بندی و سلامت غذایی از معاونت غذا و دارو کاملا سورت و دستچین شده هدیه ای سالم و لوکس مستقیم از تولید به مصرف رقم پسته بادامی اعلا محصول صادراتی ایران وزن :۴۰۰ گرم پسته تازه
پسته شور لورا مقدار 320 گرم
- وزن : ۳۲۰ گرم
- وزن بسته بندی : ۳۹۸ گرم
- ابعاد بسته بندی : ۲۶ × ۱۵ × ۲ سانتی متر
- شماره پروانه بهداشت : ۲۷/۱۰۰۴۶
- ویژگی خشکبار و آجیل : طعم دار
پسته شور ممتاز چاپار مقدار 400 گرم
- وزن : ۴۰۰ گرم
- وزن بسته بندی : ۴۰۱ گرم
- شماره پروانه بهداشت : ۱۰۵۱۸
- ویژگی خشکبار و آجیل : طعم دار
پسته نمکی برفود – 500 گرم
- وزن بسته بندی : ۵۰۰ گرم
- ابعاد بسته بندی : ۲۵x۱۶x۷ سانتی متر
- شماره پروانه بهداشت : ۱۳/۱۱۶۳۸
پسته فندقی خام گهربد – 400 گرم
- وزن بسته بندی : ۴۰۰ گرم
- ابعاد بسته بندی : ۱ × ۱۸ × ۲۵ سانتی متر
- شماره پروانه بهداشت : ۵۰/۱۰۱۵۹
- ویژگی خشکبار و آجیل : با پوست
- سایر توضیحات : بالاترین ارزش غذایی دارای مجوز بسته بندی و سلامت غذایی از معاونت غذا و دارو کاملا سورت و دستچین شده هدیه ای سالم و لوکس مستقیم از تولید به مصرف رقم پسته فندقی اعلا محصول صادراتی ایران وزن :۴۰۰ گرم پسته تازه
پسته شور لورا طرح 2 مقدار 400 گرم
- وزن : ۴۰۰ گرم
- وزن بسته بندی : ۶۴۹ گرم
- شماره پروانه بهداشت : ۲۷/۱۰۰۴۶
- ویژگی خشکبار و آجیل : طعم دار
پسته لورا – 250 گرم
- وزن : ۲۵۰ گرم
- وزن بسته بندی : ۲۶۰ گرم
- ابعاد بسته بندی : ۶.۵ × ۱۱.۵ × ۱۷.۵ سانتی متر
- شماره پروانه بهداشت : ۲۷/۱۰۰۴۶
- ویژگی خشکبار و آجیل : طعم دار
پسته شور احمد آقایی گلستان – 300 گرم
- وزن : ۳۰۰ گرم
- وزن بسته بندی : ۳۱۰ گرم
- ابعاد بسته بندی : ۱۰ × ۳ × ۱۷ سانتی متر
پسته شور لورا طرح 1 مقدار 400 گرم
- وزن : ۴۰۰ گرم
- وزن بسته بندی : ۶۴۹ گرم
- شماره پروانه بهداشت : ۲۷/۱۰۰۴۶
- ویژگی خشکبار و آجیل : طعم دار
پسته بادامی نمکین زعفرانی گهربد – 250 گرم
- وزن : ۲۵۰ گرم
- وزن بسته بندی : ۲۶۰ گرم
- ابعاد بسته بندی : ۱۹ × ۷ × ۶ سانتی متر
- شماره پروانه بهداشت : ۵۰/۱۰۱۵۹
- ویژگی خشکبار و آجیل : طعم دار
پسته فندقی خام فله مقدار 1000 گرم
- وزن : ۱۰۰۰ گرم
- وزن بسته بندی : ۱۰۱۰ گرم
- سایر توضیحات : دارای بسته بندی مناسب
پسته نمکی خشکپاک – 35 گرم
- وزن : ۳۵ گرم
- وزن بسته بندی : ۳۸ گرم
- ابعاد بسته بندی : ۱۵ × ۱۷ × ۴ سانتی متر
- شماره پروانه بهداشت : ۲۱/۱۹۴۸۲
پسته ممتاز شاد – 50 گرم
- وزن بسته بندی : ۵۰ گرم
- ابعاد بسته بندی : ۱۹x۱۴x۶ سانتی متر
- شماره پروانه بهداشت : ۷۶۰۹/۳۴
- ویژگی خشکبار و آجیل : با پوست -طعم دار
- ارگانیک : بله
پسته فندقی دوآتیشه گهربد – 250 گرم
- وزن : ۲۵۰ گرم
- وزن بسته بندی : ۲۶۰ گرم
- ابعاد بسته بندی : ۱۹ × ۷ × ۶ سانتی متر
- شماره پروانه بهداشت : ۵۰/۱۰۱۵۹
- ویژگی خشکبار و آجیل : طعم دار
پسته خام اکبری هیرشا – 175 گرم
- وزن : ۱۷۵ گرم
- وزن بسته بندی : ۱۸۵ گرم
- شماره پروانه بهداشت : ۳۴/۱۱۰۸-۵
پسته اکبری شور زعفرانی هیرشا -1کیلوگرم
- وزن : ۱۰۰۰ گرم
- وزن بسته بندی : ۱۰۱۰ گرم
- شماره پروانه بهداشت : ۳۴/۱۱۰۸-۶
- ویژگی خشکبار و آجیل : طعم دار
عالی بود و همین طور که همه میدونن پسته سرشار از فایده و برای بدن بسیار مفید است و ویتامین موجود در پسته برای کمک کردن به بدن در درمان و مقابله با سرطان کمک میکند