
ما همیشه در جستجوی غذاهایی هستیم که برای سلامت جسم ما مفید است، اما سلامت روان ما چطور؟ غذاهای غنی از آنتیاکسیدانها و اسیدهای غیراشباع میتوانند به سلامت مغز و اعصاب کمک کنند. ازاینرو در این مقاله قصد داریم بیشتر درباره فواید گردو برای مغز صحبت کنیم.
گردو یکی از شناختهشدهترین غذاهایی است که شبیه اعضای بدن است. ظاهر آن نهتنها شبیه به مغز انسان است بلکه خط جدا کننده در وسط آن باعث میشود گردو شبیه به نیمکره چپ و راست مغز دیده شود. برای درک بهتر از فواید گردو برای مغز بهتر است ابتدا با ارزش غذایی گردو برای مغز آشنا شوید
فهرست مطالب
ارزش غذایی گردو
گردو از اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین B-6 و آنتیاکسیدانهایی مانند ویتامین E، فلاونوئیدها، اسید الاژیک، گاما توکوفرول و ملاتونین تشکیل شده است، که همه آنها به توانایی هرچه بهتر مغز کمک میکنند.
ازاینرو با خوردن گردو استرس اکسیداتیو و التهاب کاهش مییابد؛ بنابراین رژیم غذایی طولانیمدت گردو به سلامت مغز شما کمک میکند و خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با مغز مانند زوال عقل را کاهش میدهد.
به طور کلی درباره فواید گردو برای کودکان هم باید گفت که گردو منبع انرژی منیزیم و چندین نوع ویتامینهای B است. منیزیم و ویتامین B به عملکرد صحیح قلب و سیستم عصبی کمک میکند.
فواید گردو برای مغز چیست؟
در این بخش میخواهیم شما را با فواید گردو برای مغز آشنا کنیم. گردو از آسیب سلولهای مغزی جلوگیری کرده و پلاک پروتئینی موجود در مغز افراد مبتلا به آلزایمر را تجزیه میکند.
- گردو حاوی اسیدهای چرب امگا 3 مانند ALA هستند که التهاب را کاهش میدهند.
- گردو حاوی ویتامین B-6 است که از اکسیژن رسانی به مغز پشتیبانی میکند.
- مصرف گردو میتواند حافظه و عملکرد مغز را بهبود بخشد.
- مصرف گردو میتواند خطر افسردگی را کاهش دهد.
- خوردن منظم گردو میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مغزی که در سنین بالا رخ میدهد را کاهش دهد.
- مصرف گردو میتواند از زوال عقل در دوران سالمندی پیشگیری کند.
فواید گردو برای مغز کودکان
فواید گردو برای مغز کودکان همانند بزرگسالان، بسیار زیاد است. گردو بهاندازه بزرگسالان برای فرزند شما مفید است و در رشد مغز فرزند شما نقش اساسی دارد. فواید گردو برای مغز کودکان عبارتانداز:
- گردو علاوه بر امگا 3 حاوی اسیدفولیک است که هر دو به طور عمده به رشد مغز نوزاد کمک میکنند.
- آنها با افزایش حافظه و افزایش فعالیت سلولهای مغزی، قدرت مغز کودکان را بهبود میبخشند.
- گردو منبع خوبی از ویتامین B1 و B6 است. اینها برای توسعه بافت مغزی و ارتقای سلامت عصبی در کودکان ضروری هستند.
- گردو باید بخشی از رژیم غذایی کودکان باشد زیرا گردو آجیلی است که غنی از مواد مغذی است.
بررسی فواید گردو برای مغز
خب تا اینجا فهمیدیم که فواید گردو برای مغز چه مواردی است. اما بهراستی چرا گردو نقش کلیدی را در عملکرد مغز ایفا میکند؟ ما در ادامه دلایل آن را توضیح دادهایم.
- گردو با کمک امگا 3 به عملکرد مغز کمک میکند.
- ویتامین B-6 در گردو به سلامت مغز کمک میکند.
- آنتیاکسیدان در گردو به کارایی مغز کمک میکند.
در ادامه به توضیح هریک از موارد ذکر شده پرداخته ایم. برای اطلاع از چگونگی فواید گردو برای مغز تا انتها همراه ما باشید.
1. گردو با کمک امگا 3 به عملکرد مغز کمک میکند
اسیدهای چرب امگا 3 چربیهای چند غیر اشباع هستند که نقش مهمی در فرایندهای ضد التهابی و ساختار غشای سلولی دارند. بدن ما نمیتواند به تنهایی امگا 3 تولید کند؛ بنابراین ما باید این چربی ها را از رژیم غذایی خود دریافت کنیم.
بیشتر آجیلها حاوی چربیهای غیراشباع تک هستند، اما گردو ازآنجهت برتر است که تنها آجیلی است که عمدتاً از چربیهای چند غیراشباع تشکیل شده است و بخشی از این چربی به شکل آلفا لینولنیک اسید (ALA) است.
2. ویتامین B-6 در گردو به سلامت مغز کمک میکند
ویتامین B-6 نقش مهمی در تأمین اکسیژن به مغز دارد. این ویتامین B خاص به بدن کمک میکند تا انرژی را ذخیره کرده و هموگلوبین، پروتئینی که مسئول انتقال اکسیژن از ریهها به سلولهای بدن است را تشکیل دهد. یک وعده گردو مقدار کافی ویتامین B-6 را برای شما فراهم میکند تا اکسیژن شما جریان یابد.
3. آنتیاکسیدان در گردو به کارایی مغز کمک میکند
آنتیاکسیدانها برای جلوگیری از استرس اکسیداتیو در بدن نقش کلیدی دارند. استرس اکسیداتیو ناشی از عدم تعادل رادیکالهای آزاد و دفاع آنتیاکسیدانی است و افزایش سطح رادیکالهای برای بدن خطرناک است به طوری که این رادیکال های آزاد میتوانند به سلولهای بدن آسیب برسانند؛ بنابراین وجود آنتی اکسیدان در گردو بر ویژگیهای سلول و غشاء تأثیر میگذارد و همچنین آنتیاکسیدانها رادیکالهای آزاد را خنثی میکنند.
مغز بیشتر در برابر استرس اکسیداتیو آسیبپذیر است؛ زیرا 20 درصد اکسیژن بدن ما را مصرف میکند. بهعنوانمثال، یک نوع زوال عقل ناشی از کمبود اکسیژن به مغز است که منجر به مرگ سلولهای عصبی میشود؛ بنابراین برای سلامت مغز ما بسیار مهم است که از رژیم غذایی سرشار از غذاهای غنی از آنتیاکسیدان مانند گردو استفاده کنیم.
نکته: گردو نهتنها سرشار از آنتیاکسیدان است، بلکه میزان آنتیاکسیدان آن نسبت به سایر غذاها برتری دارد. فواید گردو برای پوست، فراوان است زیرا گردو حاوی مقدار زیادی فیبر، مواد معدنی، آنتیاکسیدانها و ویتامینهاست. ترکیبات موجود در گردو بهطورکلی سبب بهبود وضعیت پوست میشود و همچنین از پوست در برابر نور مضر خورشید محافظت میکند .
مطالعات انجام شده درباره فواید گردو برای مغز
در این قسمت از مقاله از وبلاگ چی چی چی میخواهیم برای اثبات فواید گردو برای مغز، به مطالعات انجام شده پیرامون این موضوع رجوع کنیم در ادامه به دو مطالعه اشاره کردهایم.
تحقیق روی موشها
مطالعه انجام شده روی موشها نشان داده است که موشهایی که در رژیم غذایی خود از گردو استفاده میکردند در مقایسه با موشهایی که رژیم غذایی بدون گردو داشتند، حافظه، مهارتهای یادگیری، رشد حرکتی و رفتارهای مربوط به اضطرابشان پیشرفت پیدا کرده بود.
تحقیق در دانشگاه کالیفرنیا
در سال 2015، دانشگاه کالیفرنیا، لسآنجلس عملکرد بزرگسالان را در آزمایش شناختی و ارتباط آن با مصرف گردو مورد بررسی قرار داد. بزرگسالان 20 تا 59 ساله با مصرف گردو به میزان 10.3 گرم، 16.4میلیثانیه به سوالات، سریعتر پاسخ داده بودند. این مطالعه نشان داد که عملکرد شناختی به طور مداوم در شرکتکنندگان که گردو مصرف میکردند صرفنظر از سن، جنس و قومیت بیشتر بود.
سوالات رایج
1. آیا برای بهرهگیری از فواید گردو برای مغز میتوانم از آن در غذاها استفاده کنم؟
شما به دو حالت میتوانید از گردو در پختوپز استفاده کنید:
روغن گردو: برای مثال میتوانید از روغن گردو بهعنوان جایگزین روغن زیتون استفاده کنید، روی سبزیجات بوداده، سوپها و آبمیوهها بریزید تا طعم تند گردو به آن اضافه شود.
آرد گردو: گردوها را میتوانید آسیاب کنید تا در دستور پخت بدون گلوتن یا بهعنوان غلیظ کننده سس ها استفاده کنید.
2. روزانه چه تعداد گردو باید بخوریم؟
خوردن 7 عدد گردو برای برخورداری از فواید گردو برای مغز کافی است.
3. گردو را بهتر است به شکل پخته مصرف کنیم یا خام؟
بعضی از ویتامینهای موجود در گردو به حرارت حساس هستند ازاینرو خوردن آن به شکل خام بهتر از پخته آن است.
نتیجهگیری
در نهایت میتوانیم بگوییم که فواید گردو برای مغز ناشی از مواد مغذی موجود در آن است که شامل چربیهای غیراشباع، ویتامین E و پلی فنولها است که التهاب و آسیب اکسیداتیو را در مغز کاهش میدهد. فواید آن برای مغز شامل انعطافپذیری ذهنی بهتر و پردازش سریعتر اطلاعات است. در اصل آنتیاکسیدانهای گردو از زوال عقل مرتبط با سن و حتی کاهش خطر ابتلا به آلزایمر و سایر بیماریهای عصبی پیشگیری میکند. چنانچه در ارتباط با میزان و نحوه مصرف صحیح گردو سوالی دارید در قسمت دیدگاه ثبت کنید تا کارشناسان ما در فرصت مناسب پاسخگو باشند.