چی بخرمدکوراسیون

همه چیز در مورد نحوه نگهداری اریکا

نگهداری اریکا یکی از موضوعات مهمی است که هر فرد علاقمند به این گل باید از آن آگاه باشد. گیاه اریکا علاوه بر زیبایی چشم نواز خود، جزو گیاهان تصفیه کننده محیط به شمار می‌آید که همین ویژگی آن را بسیار محبوب کرده است. در این مطلب ضمن معرفی راه‌هایی برای شناخت بهتر نحوه محافظت از اریکا به سایر مباحث پیرامون آن هم خواهیم پرداخت.

 

معرفی انواع گیاه اریکا

نخل اریکا

این نوع گیاه از اریکا‌ که به آن نخل پروانه‌ای هم می‌گویند، بومی مناطق ماداگاسکار است. نخل اریکا برای محیط‌های اداری و آپارتمان بسیار مناسب است.

شامادورا

این گیاه از اریکا خود شامل 100گونه است و به نور کم نیاز دارد. همچنین از مقاومت بالایی برخوردار است که از این حیث مراقبت از اریکا نوع شامادورا آسان خواهد بود.

نخل کنتیا

نخل کنتیا یا بهشتی بومی نیوزلند و استرالیاست. این گیاه از انواع اریکاست، اما از شامادورا و نخل اریکا مقاومت بیشتری دارد.

 

خانواده گیاه اریکا

گیاه اریکا از خانواده نخلیان است که معمولا در شرایط آب و هوایی شبه استوایی و با میزان بارندگی کم‌ رشد می‌کند. این‌ خانواده از گیاهان، گیاهانی به شکل درختچه یا بالارونده و خاردار با برگ‌های بزرگ، کشیده و باریک هستند که عمدتا به شکل پنجه‌ای یا همانند پر کنار هم قرار گرفته‌اند.

 

روش نگهداری اریکا

گیاه اریکا در محیط‌های مرطوب رشد بسیار خوبی دارد، اما به دلیل سازگاری بالای این گیاه در آپارتمان هم می‌توان آن را نگهداری کرد. میزان نور تا حدود 50 تا 60 درصد یا نور مصنوعی زرد برای این‌ گیاه کافی است. همچنین گیاه اریکا هفته‌ای دو تا سه بار نیاز به آبیاری دارد، به علاوه می‌توان با کود ورمی آنان را تقویت کرد. در ادامه به روش‌های نگهداری اریکا اشاره خواهد شد.

1. نحوه آبیاری

آبیاری گیاه اریکا در فصول مختلف سال متفاوت است. برای فصل بهار و تابستان گیاه به آب بیشتری نیاز دارد، حدود سه الی چهار مرتبه در هفته می‌تواند مناسب باشد. ولی در فصل زمستان این ‌میزان آبیاری باید به حداکثر هفته‌ای دو بار برسد.

یکی از نکات مهم در محافظت اریکا این است که همیشه سعی کنید قبل از آبیاری و در فاصله هر بار آبیاری، رطوبت پنج سانت از سطح خاک را با دست بررسی کنید و در صورتی که خاک‌ خشک بود، مقداری آب جوشیده را همراه با کمی آبلیمو روی خاک بریزید. دلیل اضافه کردن آبلیمو این ‌است که این‌ گیاه خاک اسیدی را دوست دارد.

2. نور مناسب

گیاه اریکا به نور متوسط نیاز دارد؛ یعنی نباید در معرض نور شدید و یا در محیط‌هایی با نور بسیار کم، قرار بگیرد. بهترین مکان برای تهیه نور مناسب این‌ گیاه، کنار پنجره‌های جنوبی و یا نور مصنوعی زرد است.

جالب است بدانید برخی از گیاهان نیاز به نور زیادی ندارد و از دسته گیاهان مقاوم به نور کم محسوب می‌شوند که در نور کم هم‌ می‌تواند رشد کنند. نور مناسب برای این‌ گیاهان، نور غیر مستقیم است.

3. رطوبت مورد نیاز

گیاه اریکا تمایل زیادی به رطوبت دارد؛ بنابراین بهترین زمان رشد آن در محیط‌ها و شرایط مرطوب است. با غبارپاشی نخل اریکا می‌توان رطوبت این گیاه را تامین کرد، به علاوه می‌توانید زیرگلدانی آن را هم، به شکلی که با خاک زیرین گیاه تماس نداشته باشد از آب پر کنید. همچنین برای مراقبت اریکا می‌توان یک جزیره برای گیاه ساخت تا رطوبت مورد نیاز آن را از این طریق تامین کرد.

4. دمای محیط

گل اریکا به دلیل اینکه طبیعتی مختص نواحی گرمسیری دارد، ‌نیاز به آب‌ و هوای گرم دارد و به ‌هیچ‌ عنوان نمی‌تواند در هوای بسیار سرد دوام بیاورد. پس بهتر است به طور کلی در دمای 15 تا 30 درجه سانتی‌گراد نگهداری شود.

خاک مناسب و روش تعویض خاک گیاه

این گیاه نیاز به خاکی دارد که عبور آب از آن به سرعت انجام شود و آب برای مدت طولانی داخل خاک باقی نماند. خاک مناسب برای این گیاه می‌تواند ترکیبی از ماسه، سنگ‌ریزه و به علاوه خاک‌برگ به ‌میزان‌ 30 درصد و به همراه 10 درصد خاک باغچه باشد که ترکیبی بسیار مناسب برای خاک این ‌گیاه است.

برای تعویض خاک گیاه به منظور محافظت اریکا باید دقت زیادی به خرج داد. سعی کنید تا تارهای ریشه‌ای مویی این گیاه پاره نشوند و تا حد امکان خاک‌های اطراف ریشه از آن جدا نشوند، همچنین توپ ریشه هم نباید آسیب ببیند.

کود مناسب اریکا

برای تامین آهن و ریزمغذی‌های این گیاه لازم است از کود مخصوص نخل اریکا و سرشار از مواد مورد نیاز استفاده شود. بدین منظور می‌‎توان هر چهل روز یکبار کود آهن و مولتی کمپلکس را به خاک گلدان اضافه کرد.

نحوه تکثیر گیاه اریکا

برای تکثیر اریکا دو راه وجود دارد:

1- به وسیله بذر نخل اریکا می‌توان این گیاه را تکثیر کرد، این پروسه حدود 2 ماه طول می‌کشد. در ابتدا باید بذرهای گیاه را قبل از کاشت، از پوسته سختی که در آن قرار دارند، جدا نمود و سپس در زیر لایه‌ای نازک از خاک آن‌ها را قرار داد. سعی کنید تا هنگام جوانه زدن بذرها، دمای محیط بین 26 تا 29 درجه باشد، هر چقدر دما پایین‌تر باشد، زمان جوانه ‌زدن طولانی‌تر خواهد شد. همچنین بذرها را در جای روشن به دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری کنید.

2- روش دوم تکثیر اریکا ، تقسیم بوته است. بهترین زمان برای این کار، فصل پاییز و بهار است. روش کاشت به این صورت است که با یک چاقو اتصال ریشه‌های بوته را از گیاه اصلی جدا کنید و در گلدانی از مخلوط شن و خاک‌برگ بکارید. سپس در دمای 18 تا 20 درجه و در سایه نگهداری کنید.

معرفی انواع آفات و بیماری‌های گیاه اریکا- نگهداری اریکا

معرفی انواع آفات و بیماری‌های گیاه اریکا

برای نگهداری اریکا باید انواع بیماری‌های مربوط به آن را شناخت. چندین نوع بیماری نخل اریکا و آفت مربوط به این گیاه وجود دارد که شامل موارد زیر خواهند بود.

  1. شپشک آرد آلود که لکه های سفید و پنبه‌ای ایجاد میکند‌.
  2. تار عنکبوت و نقاط ‌قرمز ریز روی برگ که به دلیل کنه‌ عنکبوتی است.
  3. نقطه‌های سیاه روی برگ
  4. قارچ گیاه که ممکن است نشات گرفته از آب نامناسب باشد.
  5. شپشک سپردار که با علائم دانه‌های ریز قهوه‌ای و زرد رنگ خود را نشان می‌دهد.

 

روش درمان اریکا

اولین ‌قدم برای محافظت و نگهداری اریکا و درمان آن، استفاده از آب مناسب و جوشیده شده است. برای مشکل تارهای عنکبوتی، در محیط باز از آبامکتین استفاده کنید. همچنین برای پاک‌سازی گیاه از حشرات ابتدا بقایای حشرات را با آب، الکل و مواد شوینده از بین ببرید و سپس از داروهای مخصوص گیاهان استفاده کنید. به علاوه باید همواره دمای محیط را کنترل کنید تا مناسب گیاه باشد. در صورت ابتلای گیاه به قارچ باید قارچ کش مانکوزوب اسپری بشود.

 

مشکلات گیاه (زردبرگی، ریزش برگ و غیره)

  1. قهوه‌ای شدن نوک برگ‌ها که به دلیل رطوبت کم هوا و یا گرمای زیاد است.
  2. زرد شدن برگ‌ها که ممکن است به خاطر آب نامناسب باشد. آب جوشیده و یا آب چاه بهترین آب برای آبیاری است‌.
  3. ریزش برگ در گیاه اریکا ممکن است به خاطر مشکلات آب و یا نحوه آبیاری باشد، حتما یک برنامه منظم و صحیح برای آبیاری در نظر بگیرید.
  4. رطوبت‌رسانی نامناسب هم‌ دلیل زرد شدن برگ‌ها خواهد بود.
  5. بی‌حالی و افتادگی گیاه‌ هم یکی دیگر از مشکلاتی است که می‌تواند به خاطر شرایط نگهداری و آبیاری نامناسب و دمای نامناسب محیط باشد.

قیمت اریکا- نگهداری اریکا

قیمت گل اریکا

اریکا با توجه به شرایط نگهداری آسانی که دارد و همچنین رشد و تکثیرِ بالا، دارای قیمتی نسبتا مناسب است. البته قیمت گیاه اریکا با در نظر گرفتن عوامل گوناگونی مانند سن، پر بودن برگ‌ها، شاخه‌ها و ارتفاع گیاه، تعیین می‌شود. اما به طور کلی گیاه اریکا جزو گیاهان گران قیمت به شمار نمی‌آید و خرید آن نیاز به هزینه زیادی ندارد.

***یاداوری: نگهداری پتوس برای کسانی که تجربه زیادی در نگهداری گل و گیاه ندارند، بهترین گزینه است. این گیاه رونده و زیبا در پاک‌سازی و افزایش اکسیژن در منزل نقش به‌سزایی دارد و نگهداری از آن هم چندان سخت نیست. پتوس هم مانند دیگر گیاهان انواع مختلفی دارد که ممکن است در منزل یا محل کار شما وجود داشته باشد.

 

سوالات متداول

1. برای نگهداری اریکا باید به چه نکاتی توجه کرد؟

نور، دما، خاک، میزان آبیاری و کود.

2. انواع اریکا کدامند؟

نخل اریکا، شامادورا، نخل کنتیا

3. مزایای خرید اریکا چیست؟

برخوردار از زیبایی گیاه، بهره‌مندی از قابلیت پاک‌سازی آن، افزایش رطوبت محیط

 

خرید گل اریکا

گل اریکا علاوه بر زیبایی خاصی که دارد، مقاوم است و در شرایط مطلوب به خوبی رشد خواهد کرد. این‌گیاه با شرایط آپارتمان بسیار سازگار است و همچنین به دلیل خاصیت تصفیه‌کنندگی خود بسیار مورد توجه افراد قرار گرفته است.

برخی سموم موجود در هوا با وجود گیاه اریکا در یک مکان، نابود خواهند شد. به علاوه این‌ گیاه در صورتی که ارتفاع  8/1 سانت داشته باشد، می‌تواند یک لیتر آب در 24 ساعت تبخیر کند که عملکردی شبیه به دستگاه بخور است که موجب تامین رطوبت هوا خواهد شد؛ بنابراین با تهیه این گیاه می‌توانید از مزایای خرید اریکا بهره‌مند شوید.

برای آگاهی بیشتر از روش‌های نگهداری اریکا و خرید آن می‌توانید از طریق لینک‌های زیر اقدام نمایید. سوالات و پیشنهادات خود را در مورد اصول نگهداری اریکا در قسمت نظرات بلاگ چی چی چی ثبت کنید، کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگو خواهند بود.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 3.7]
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x