چی بخرمدکوراسیون

همه چیز در مورد نحوه نگهداری آگلونما

فهرست مطالب

نگهداری آگلونما موضوعی بسیار مهم در خصوص پرورش و رشد این گیاه به شمار می‌آید که باید از آن آگاه باشیم. این گیاه دارای گونه‌های متعددی است و به دلیل زیبایی منحصر به فرد و همچنین برخورداری از قابلیت پاک‌سازی محیط، بسیار محبوب و پرطرفدار است. در این مطلب ضمن معرفی روش‌هایی برای مراقبت گیاه آگلونما به سایر مباحث پیرامون آن هم اشاره خواهد شد.

معرفی انواع گیاه آگلونما

در ادامه به معرفی انواع گیاه آگلونما می‌پردازیم.

آگلونمای صورتی

این گیاه دارای برگ‌های رنگی و زیباست که این‌ گونه نیاز به نور زیادی دارد و در انواع لب ماتیکی، سوزی و‌… یافت می‌شود.

آگلونمای سفید

این نوع آگلونما با خال‌هایی سفید رنگ روی برگ خود، قابل شناسایی است. این‌گیاه به خاطر رنگ خاص خود به نور نسبتا زیادی نیاز دارد.

آگلونمای بلک

از مقاوم‌ترین انواع آگلونماهاست و به نور کمی نیاز دارد.

آگلونمای نقره‌ای

این گیاه نیاز به رسیدگی خاصی ندارد و برای افرادی که وقت رسیدگی به گل‌ها را ندارند یا افراد مبتدی بسیار مناسب است.

آگلونمای کاتلاس یا قمه‌ای

این گیاه دارای برگ‌هایی با شکل متفاوت است که جذابیت خاصی به آن می‌بخشد.

آگلونمای امرالد بی

این گیاه برگ‌های سبز و نقره‌ای دارد و نسبت به بقیه اگلونماهای رنگی مقاوم‌تر است و نورکمی نیاز دارد.

آگلونمای بی جی فریمن

این گیاه نیاز به مراقبت کمی دارد و نور متوسط و آبیاری متعادل برای آن کافی است. رنگ آن سبز روشن با کناره‌های تیره‌تر است.

آگلونمای پیکتوم

آگلونمای پیکتوم یا سه رنگ که از جذاب‌ترین و کمیاب‌ترین گیاهان در خانواده آگلونماست.

 

خانواده گیاه آگلونما

گیاه آگلونما که متعلق به نواحی گرمسیری است از خانواده گیاهان‌ شیپوری و دارای چهل گونه متفاوت است. برخی از انواع این گیاه بسیار کمیاب و کم رشد هستند.

 

 روش نگهداری گیاه آگلونما

به طور کلی نگهداری آگلونما خیلی سخت نیست و مراقبت در حد متوسط برای آن‌ کافی است. آگلونما نیاز به آبیاری خاص یا نور خاصی ندارد و از دسته گیاهان مقاوم است.

1. نحوه آبیاری

انواع گیاهان آگلونما به آبیاری مشابهی نیاز دارند. زمانی باید این گیاهان را آبیاری کنید که سطح خاک آن‌ها کاملا خشک شده باشد. برای اینکار در گلدان‌های رومیزی تا ۵ سانتی‌متر از سطح خاک را قبل از آبیاری چک کنید. آبیاری زیاد برای این‌ گیاه اصلا مناسب نیست؛ زیرا سبب خراب شدن برگ‌ها و پوسیدگی ریشه‌ها خواهد شد.

2. نور مناسب

آگلونما نیاز به نور زیادی ندارد و از دسته گیاهان مقاوم به نور کم محسوب می‌شود که در نور کم هم‌ می‌تواند رشد کند. نور مناسب برای این‌ گیاه، نور غیر مستقیم است. می‌توانید برای دریافت نور غیرمستقیم، گلدان خود را پشت پنجره شمالی خانه قرار دهید. نور بسیار زیاد باعث آسیب به برگ‌های گیاه آگلونما می‌شود. ولی گونه‌های رنگی آگلونما، نور بیشتری نیاز دارند تا زیبایی آن‌ها از بین نرود.

3. رطوبت مورد نیاز

گیاه آگلونما به دلیل اینکه در نواحی گرمسیری رشد می‌کند، نسبتا به رطوبت بالایی نیاز دارد و این امر نکته مهمی در حفاظت آگلونما محسوب می‎‌شود. می‌توانید جزیره‌ای برای گلدان آگلونمای خود ایجاد کنید و یک ظرف آب در کنار آن قرار دهید. به این صورت به راحتی می‌توانید رطوبت آن را تامین کنید. همچنین در تابستان، غبارپاشی این گیاه با آب جوشیده‌ای که سرد شده باشد، در تامین رطوبت برای آن بسیار موثر است. البته سعی کنید قطرات آب روی برگ‌ها باقی نمانند.

4. دمای محیط

دمای مناسب برای نگهداری آگلونما دمای ۱۸ تا ۲۵ درجه است. این گیاه نباید به هیچ عنوان ‌در معرض سرما قرار گیرد؛ زیرا سبب از بین رفتن آن خواهد شد. همچنین باید از قرار دادن گلدان آگلونما در کنار وسایل گرمایشی یا سرمایشی هم پرهیز کنید.

اگر به نگهداری گیاهان متنوع در آپارتمان خود علاقه دارید بهتر است بدانید که نگهداری آنتوریوم در خانه کار آسانی است و اگر به خوبی از آن مراقبت شود، به راحتی قابل تکثیر است. آنتوریوم یکی از گیاهان گل‌دار زیبای آپارتمانی است و به عنوان گل جادویی، فلامینگو و زبان رنگ هم شناخته می‎‌شود.

نحوه تکثیر گیاه آگلونما

این‌ گیاه را می‌توان از طریق قلمه زدن و ‌کاشت، تکثیر کرد. بهترین فصل برای این‌ کار بهار و اوایل پاییز است. قلمه زدن به دو روش نگهداری آگلونما در آب یا نگهداری در خاک انجام می‌شود. قلمه‌ها را از گیاه اصلی تهیه کنید، توجه کنید هر کدام از ساقه‌ها ۸ تا ۱۰ سانت باشند و ۳ الی ۵ برگ‌ بیشتر نداشته باشند. قلمه‌ها را باید تا زمان ریشه زدن در آب یا خاک ‌نگهداری کنید. برای تکثیر این گیاه استفاده از خاک بهتر از نگهداری آگلونما در آب است.

روش دیگر تقسیم‌ بوته است. ابتدا گیاه را از گلدان خارج کنید و دقت کنید ریشه آن آسیبی نبیند. جوانه‌های کنار گیاه مادر را با ریشه جدا کنید و در خاک مناسب بکارید. تکثیر آگلونما از طریق بذر هم امکان‌پذیر است و اواخر بهار زمان مناسبی برای اینکار است.

 

خاک مناسب آگلونما و روش تعویض خاک گیاه

خاک مناسب آگلونما برای مراقبت از آن، خاکی است که تخلیه آب خوبی داشته باشد و مخلوطی از خاک‌برگ، ماسه، پیت، خاک باغچه و کود آماده باشد.

کود مناسب آگلونما-نگهداری آگلونما

کود مناسب آگلونما

کود دهی در گیاه آگلونما در فصل‌های بهار و تابستان از اهمیت ویژه‌ای برخودار است. این‌گیاه را می‌توان با کودهای مایع باکیفیت و مرغوب در این فصول، هر دو هفته یکبار آبیاری کرد و در زمستان هر ۴۵ روز یکبار. کود مناسب برای نگهداری آگلونما باید دارای فسفر، پتاسیم، آهن، روی، منگنز، کلسیم، مولیبدین و اسید آمینه‌های ضروری و سایر مواد مغذی و املاح باشد.

 

معرفی انواع آفات و بیماری‌های آگلونما

‌گیاه آگلونما بسیار مقاوم ‌است و به ندرت دچار بیماری می‌شود. اما اگر شرایط مراقبت آگلونما مناسب نباشد، ممکن است دچار برخی بیماری‌ها شود. مانند لوله شدن یا پیچ خوردن برگ آگلونما که یکی از مشکلات رایج در این گیاه است و ممکن است به خاطر خشکی هوا و کمبود مواد مغذی باشد. همچنین لکه‌های قهوه‌ای روی گیاه ممکن است به این دلیل باشد که گیاه به قارچ مبتلا شده است. قرار دادن گیاه بعد از غبار پاشی در جلوی نور آفتاب هم، ممکن است سبب ایجاد این مشکل شود.

 

روش درمان گیاه آگلونما

برای حفاظت آگلونما و درمان مشکلات این گیاه که در بالا توضیح داده شد، تعویض خاک گلدان، افزودن مواد مغذی، نور مناسب و آبیاری منظم بسیار موثر خواهد بود. در صورت مشاهده آفت روی گیاه، باید با توجه به نوع آفت، سم مناسبی را تهیه کنید و  برای سم پاشی اقدام کنید.

 

مشکلات گیاه (زردبرگی، ریزش برگ و غیره)

اگر برگ‌های گیاه آگلونما زرد شده است به احتمال بسیار زیاد به‌ دلیل آبیاری بیش از اندازه و هوای سرد است.

اگر گیاه پژمرده شده است، هوای سرد، تعداد زیاد برگ در گلدان و یا آسیب به ریشه هنگام تعویض خاک گیاه یا حتی کم‌آبی ممکن است از دلایل آن باشد.

اگر برگ‌های گیاه کوچک شده‌اند به ‌دلیل نیاز به تعویض گلدان است یا مواد مغذی خاک کم است.

از دیگر نکات مهم در خصوص مراقبت آگلونما رطوبت و آبیاری کم است که منجر به شل‎‌ شدگی برگ‌ها می‌شود.

خشک ‌شدن برگ‌ها می‌تواند به دلیل کمبود مواد مغذی باشد ولی خشک شدن برگ‌های قدیمی کاملا طبیعی است. همواره با تولد برگ‌های جدید، برگ‌های قدیمی زرد خواهند شد.قیمت گیاه آگلونما

 

گیاه آگلونما با توجه به انواع مختلف خود، دارای قیمت‌های متفاوتی است. اما نمی‌توان این گیاه را جزو گیاهان گران قیمت به شمار آورد. عوامل تاثیرگذار بر قیمت گیاه آگلونما، سن‌ این گیاه و میزان پر بودن شاخه‌ها و برگ‌های گونه‌ای است که مد نظر دارید. اما در نهایت می‌توان گفت که خرید انواع گوناگون آگلونما نیازی به هزینه‌های بسیار زیاد ندارد.

 

سوالات متداول

1. برای نگهداری آگلونما باید به چه مواردی توجه کرد؟

میزان آبیاری گیاه، نور، دما، خاک و کود دهی به آن.

2. انواع گیاه آگلونما کدامند؟

آگلونمای صورتی، آگلونمای بلک، آگلونمای بی جی فریمن و غیره.

3. مزایای خرید گیاه آگلونما چیست؟

پاکسازی محیط، زیبایی ساختمان، افزایش رطوبت محیط.

4. قیمت گل آگلونما چگونه است؟

قیمت این گل کاملا بستگی به نوع آن و میزان پربرگ بودن گیاهی است که مدنظر دارید. اما در کل آگلونما نسبتا از قیمت مناسبی برخوردار است.

 

خرید گل آگلونما

این‌ گیاه از قدرت تصفیه کنندگی و پاک‌سازی هوای محیط برخوردار است. گیاه آگلونما می‌تواند مواد شیمیایی و آلودگی‌های محیط را جذب کند و در عوض اکسیژن تازه آزاد کند. به علاوه گل آگلونما از تنوع و زیبایی خاصی برخوردار است که در کنار مقاومت بالای آن، می‌تواند برای خرید بسیار مناسب باشد.

بدین منظور برای آگاهی بیشتر از روش‌های نگهداری آگلونما، قیمت گل آگلونما و یا خرید آن می‌توانید از طریق لینک‌های مندرج در سایت با مشاوران ما ارتباط برقرار کنید. اگر در مورد نحوه نگهداری آگلونما سوال و یا پیشنهادی دارید با ما و سایر کاربران در قسمت نظرات چی چی چی به اشتراک بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x