چی بخرمدکوراسیون

شرایط نگهداری از گیاه کاکتوس که بهتر است بدانید!

کاکتوس گیاهی بسیار جذاب و زیباست که در دو نوع گوشتی و خاردار وجود دارد. برای نگهداری کاکتوس شرایط مختلفی وجود دارد؛ چون گونه‌های مختلفی از کاکتوس در جهان وجود دارد. کاکتوس‌ها به خاطر داشتن تنوع بالا و همچنین مقاومت بسیار زیادی که دارند، دارای طرفداران زیادی هستند. کاکتوس‌ها ساقه‌های گوشتی و خار دار همراه با ریشه‌های سطحی دارند. بیشتر کاکتوس‌ها بدون برگ هستند ولی بعضی از انواع آن‌ها برگ‌هایی روی ساقه خود دارند، حتی بعضی از انواع کاکتوس‌ها خاصیت گل‌دهی دارند و گل‌های زیبا و جذابی می‌دهند.

 

انواع گیاه کاکتوس

کاکتوس‌ها انواع مختلفی دارند و بعضی از آن‌ها برای داشتن رشد بهتر، باید در زیر نور مستقیم خورشید قرار بگیرند. کاکتوس‌ها از نظر شکل، رنگ و اندازه در مدل‌های مختلفی موجود هستند. در ادامه این مقاله با بعضی از انواع گل کاکتوس آشنا می‌شویم.

  • کاکتوس توپی
  • کاکتوس دم روباهی
  • کاکتوس زرهی
  • کاکتوس مغزی
  • کاکتوس گوش خرگوشی

کاکتوس توپی

این کاکتوس که کوچک و گرد است، متعلق به آمریکای جنوبی است. این کاکتوس به صورت تکی یا چند تایی رشد می‌کند. کاکتوس توپی در برابر کم آبی مقاوم است و در نور غیر مستقیم به خوبی رشد می‌کند.

کاکتوس زرهی

این کاکتوس می‌تواند تا ارتفاع 12 متر رشد کند. یکی از مهم‌ترین ویژگی این نوع کاکتوس، تکه تکه بودن ساقه است؛ چون با رشد این کاکتوس، گره‌هایی روی بدنه آن ایجاد می‌شود. بعضی از این کاکتوس‌ها تیغ‌های خیلی بزرگی دارند ولی بعضی از آن‌ها بدون خار هستند.

کاکتوس دم روباهی

این کاکتوس بیشتر در مناطقی که خاکشان صخره‌ایی است، رشد می‌کند. این نوع کاکتوس به راحتی در خانه هم قابل نگهداری است و اگر شرایط نگهداری آن مساعد باشد، گل می‌دهد.

کاکتوس مغزی

این کاکتوس می‌تواند رطوبت را در خود حفظ کند و چون ظریف و کوچک است می‌توان آن را در یک گلدان کنار بقیه کاکتوس‌ها کاشت.

کاکتوس گوش خرگوشی

این مدل کاکتوس دارای گل‌های زرد و بدون تیغ است و نور کامل و همچنین نیمه سایه را دوست دارد. خاک این کاکتوس باید به خوبی زه‌کشی شود و نباید به مدت طولانی خیس بماند. کاکتوس گوش خرگوشی از طریق قلمه زنی تکثیر می‌شود.

خانواده کاکتوس

کاکتوس‌ها از تیره کاکتوسیان و از دسته میخک سانان هستند. کاکتوس بومی مناطق گرم و خشک آمریکا و مکزیک است ولی این روزها به عنوان یک گیاه آپارتمانی در خانه نگهداری می‌شود.

 

نگهداری کاکتوس

یکی از مهم‌ترین شرایط نگهداری کاکتوس در منزل، وجود نور است. نگهداری کاکتوس در حیاط به اصول و شرایط خاصی نیاز دارد و در حقیقت بعضی از  کاکتوس‌هایی که در حیاط و محیط  باز نگهداری می‌شوند، نباید در معرض مستقیم نور خورشید قرار بگیرند.

بهترین روش برای آبیاری کاکتوس

انواع کاکتوس‌ها به آبیاری مختلفی نیاز دارند ولی به طور کلی کاکتوس‌ها به آبیاری زیادی نیاز ندارند. یکی از نکات مهم درمورد نگهداری کاکتوس این است که آبیاری بیش از اندازه موجب از بین رفتن کاکتوس می‌شود. زمانی که خاک مرطوب است به هیچ عنوان به گیاه آب ندهید و در صورتی که خاک خشک بود، آبیاری مجدد را انجام دهید تا خاک خیس شود. آبیاری را در حدی انجام ندهید که آب از زیر گلدان خارج شود.

همین که اطراف ریشه آبرسانی شود کافیست. برای این کار برای گلدان‌های کوچک تا ۸ سانتی‌متر و برای گلدان‌های بزرگ تا ۱۳ سانتی‌متر از خاک را چک کنید و اگر خشک بود به گیاهتان آب بدهید. به طور کلی گیاهان مقاوم به کم آبی که با آب کم سازگار هستند، برای افرادی که مشغله زیادی دارند و زمان زیادی برای رسیدگی به گیاهان ندارند، بهترین گزینه محسوب می‌شوند.

نور مناسب برای کاکتوس

کاکتوس‌ها نور زیاد ولی غیر مستقیم را دوست دارند و در حقیقت بعضی از آن‌ها نمی‌توانند نور مستقیم خورشید را تحمل کنند و در نور زیاد می‌سوزند. بهتر است آن‎‌ها را در کنار یک پنجره نورگیر قرار دهید و برای اینکه همه قسمت‌های آن نور دریافت کند، گیاه را بچرخانید. نور بیش از اندازه موجب می‌شود گیاه کاکتوس به رنگ سفید یا نارنجی تغییر رنگ دهد. کمبود نور هم رشد گل‌های کاکتوس را کم می‌کند و درصورتی که گل ندهند، یعنی نور کافی دریافت نکرده‌اند. همچنین رشد علفی یکی از نشانه‌های کم نوری کاکتوس است.

برای مراقبت از کاکتوس، بهتر است در فصول گرم کاکتوس‌ها را کم‌تر در معرض نور مستقیم قرار دهید ولی در فصل زمستان که مقدار نور کم‌تر است، می‌توانید برای مدتی گلدان را در زیر نور مستقیم بگذارید.

کاکتوس‌ها و ساکولنت‌ها در صورت دریافت نور کافی، یکی از گیاهان مناسب محیط کار شما هستند. کاکتوس‌ها تنوع بسیار زیادی دارند و به مراقبت خاصی نیاز ندارند. بهترین مکان برای قرار دادن این گیاه در محیط کار، پشت یک پنجره پرنور یا جایی است که نور به طور غیر مستقیم به آن بتابد.

رطوبت مورد نیاز کاکتوس

کاکتوس‌ها آب را در ساقه‌های خود ذخیره می‌کنند و در هوای خشک از آن استفاده می‌کنند. به طور کلی کاکتوس‌ها در هوای خشک رشد بهتری دارند و در محیط‌های مرطوب هم خاکشان باید خشک باشد.

بهترین دمای محیط برای پرورش کاکتوس

با توجه به اینکه کاکتوس متعلق به نواحی گرم است، می‌تواند هوای گرم را تحمل کند. بهترین دما برای نگهداری کاکتوس در فصل رشد دمای تا 38 درجه سانتی‌گراد است و در صورتی که دما بیشتر از این مقدار باشد، بافت‌های داخل گیاه کاکتوس از بین می‌رود. برای نگهداری کاکتوس در زمستان در خانه، کاکتوس باید در مکانی باشد که به اندازه کافی نور دریافت کند. زمانی که دمای هوا کم می‌شود، کاکتوس‌ها به خواب زمستانی می‌روند و رشدشان متوقف می‌شود.

خاک مناسب نگهداری کاکتوس

خاک مناسب کاکتوس

بهترین خاک برای نگهداری از کاکتوس خاکی است که آب کمی در خود نگه می‌دارد و زه‌کشی مناسبی دارد. در حقیقت بهترین ترکیب خاک برای مراقبت از کاکتوس ترکیبی از کوکو پیت، پیت ماس و ورمی است. برای اینکه کاکتوس رشد بهتری داشته باشد و ریشه جدید تولید کند، خاک آن باید هر دو سال یک بار عوض شود.

 

نحوه کوددهی کاکتوس

برای محافظت از کاکتوس می‌توانید در فصل رشد از کود 10-10-10 که ترکیبی از پتاسیم، نیتروژن و فسفر است برای تقویت این گیاه استفاده کنید. زمانی که کاکتوس در خواب زمستانی است به هیچ عنوان به آن کود ندهید.

روش‌های تکثیر کاکتوس

کاکتوس‌ها به روش‌های مختلفی مانند پاجوش، قلمه، بذر و پیوند تکثیر می‌شوند ولی هر کدام از انواع کاکتوس‌ها روش مخصوص به خود را برای تکثیر دارند. بهترین فصل برای تکثیر کاکتوس فصل بهار و بهترین روش تکثیر از طریق قلمه است.

برای تکثیر کاکتوس از روش قلمه، هرگز از گیاه پایه قلمه نگیرید؛ چون پایه گیاه رطوبت بیشتری دارد و در صورت قلمه گرفتن از آن، ممکن است گیاه مادر گندیده شود. از یک چاقوی تیز برای زدن قلمه استفاده کنید و قبل از اینکه گیاه را در خاک قرار دهید چند روز آن را در سایه بگذارید تا به طور کامل خشک شود. در غیر این صورت ممکن است کاکتوس دچار پوسیدگی شود.

آشنایی با آفات و مشکلات گیاه کاکتوس

کاکتوس‌ها هم مانند بسیاری از گیاهان آپارتمانی به توجه نیاز دارند و ممکن است با آفات و مشکلاتی مواجه شوند. ممکن است تغییر در رشد گیاه یا تغییر رنگ به خاطر وجود مشکل یا آفتی در گیاه باشد. اگر روش نگهداری کاکتوس به طور دقیق انجام شود، این گیاه کم‌تر دچار مشکل می‌شود؛ در ادامه این مقاله بعضی از آفات و مشکلات کاکتوس را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

  • کنه‌های عنکبوتی
  • شپشک‌ها
  • پوسیدگی ریشه کاکتوس
  • چروک شدن کاکتوس
  • قهوه‌ای شدن کاکتوس

روش‌های درمان و نگهداری کاکتوس

روش‌های درمان کاکتوس

بهترین روش برای محافظت از کاکتوس و درمان چروک شدن آن، آبیاری است؛ چون کمبود آب موجب خم شدن و چروک شدن گیاه کاکتوس می‌شود. پوسیدگی ریشه یکی دیگر از مشکلات کاکتوس و مهم‌ترین علت آن آبیاری بیش از اندازه است. برای درمان پوسیدگی ریشه ابتدا باید آبیاری را کاهش دهید و سپس اگر پوسیدگی در مراحل اولیه باشد، می‌توانید با استفاده از سموم قارچ‌کش به درمان گیاه کمک کنید.

آفت شپشک آرد آلود که آسیب زیادی به کاکتوس می‌رساند، به شکل نقطه‌های پودری و سفید روی تنه و ریشه کاکتوس دیده می‌شود. برای درمان این آفت باید گیاه آلوده را از بقیه گیاهان جدا کنید و سم مخصوص شپشک را به گیاهان بزنید.

سوالات متداول در مورد نگهداری کاکتوس

1. برای جلوگیری از سرمازدگی کاکتوس چه کار کنیم؟

اگر کاکتوس در معرض سرمای شدید قرار بگیرد، آسیب جدی می‌بیند. برای محافظت از کاکتوس در برابر سرما، گیاه را به دمای گرم‌تر انتقال دهید.

2. علت قهوه‌ای شدن کاکتوس چیست؟

با وجود اینکه کاکتوس گیاهی نور دوست است ولی نور زیاد موجب سوختن و قهوه‌ای شدن این گیاه می‌شود.

3. آیا کمبود آب موجب از بین رفتن کاکتوس می‌شود؟

کاکتوس‌ها به آب کمی نیاز دارند و کم آبی را تحمل می‌کنند ولی در صورتی که بیش از حد تشنه بمانند، از بین می‌روند.

 

خرید گل کاکتوس

نگهداری از کاکتوس فواید زیادی دارد و یکی از فواید نگهداری کاکتوس این است که از طریق جذب کردن ترکیبات آلی موجود در هوا، به پاکسازی هوا کمک می‌کند. به طور کلی کاکتوس از گیاهانی است که خواص زیادی دارد ولی به خاطر از بین بردن اشعه ماکروویو ممکن است به آن آسیب برساند. در حقیقت یکی از مضرات نگهداری کاکتوس در خانه، آسیب رساندن به این دستگاه است.

برای اطلاع از قیمت گل کاکتوس و خرید این گیاه می‌توانید از لینک زیر در سایت چی چی چی کمک بگیرید. چنانچه نظر یا سوالی در ارتباط با نگهداری گیاه کاکتوس دارید در بخش نظرات با ما و سایر کاربران در میان بگذارید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x