چی بخرم

راهنمای خرید بهترین فلاش دوربین + پرفروش ترین محصولات

عوامل متعددی می‌توانند در انتخاب یک فلاش مناسب برای دوربین شما تاثیرگذار باشند که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت.

قدرت 

میزان قدرت در تولید نور توسط فلاش با شاخص GN) Guide Number) نشان می‌دهند.

عدد راهنمای (GN) بیشتر از 40 می‌تواند برای شروع مناسب باشد، ولی بهینه‌ترین عدد راهنما بین 50 تا 60 است. معمولاً عکاسان حرفه‌ای نیز حداکثر از فلاش‌هایی با عدد راهنمای 60 استفاده می‌کنند.

سازگاری با مدل دوربین

هر فلاشی با هر دوربینی کار نمی‌کند. علاوه‌برآن، برندهایی را در بازار می‌بینیم که نه‌تنها اصلاً دوربین نمی‌سازند، بلکه برای برندهای دیگر هم فلاش تولید می‌کنند مانند: Profoto، Godox، Yongnuo، Nissin  . هر مدل از فلاش‌های این برندها ممکن است برای کانن، نیکون، سونی، فوجی یا بقیه هم در دسترس باشند. به همین علت مطمئن شوید که فلاشی که می‌خرید با دوربین شما سازگاری دارد. در قسمت بررسی محصولات به سازگاری فلاش ها و دوربین ها خواهیم پرداخت.

سرعت همگام‌سازی

سرعت همگام‌سازی به حداکثر سرعتی که یک فلاش می‌تواند در آن با شاتر دوربین هماهنگ شود اشاره دارد.

ترجیحاً فلشی را انتخاب کنید که این قابلیت را داشته باشد؛ چرا که بدون همگام‌سازی با سرعت بالا، سرعت شاتر بیش از سرعت همگام‌سازی فلاش، بخشی از تصویر را سیاه می‌کند که اثر شاتر است.

مدت‌زمان بازیابی

مدت‌زمان بازیابی در واقع فاصله زمانی بین دو بار نوردهی متوالی از فلش است که در یک بازه عددی از 1 تا 6 ثانیه تعیین می‌شود.

اگر یک عکاس حرفه‌ای هستید، پیشنهاد می‌کنیم فلاشی تهیه کنید که مدت‌زمان بازیابی کمتری دارد تا از حداکثر توان آن بهره ببرید.

نوردهی دستی و TTL 

دو مدل فلاش خارجی داریم: فلاش‌های خودکار که دارای TTL هستند و فلاش‌های دستی.

در صورت استفاده از فلاش در حالت دستی (Manual)، کنترل کامل نوردهی بر عهده‌ی عکاس خواهد بود؛ ولی کار با فلاش‌های خودکار که از TTL پشتیبانی می‌کنند بسیار راحت‌تر است، به‌خصوص در مواردی که زمان زیادی برای انجام تنظیمات در اختیار ندارید. به همین علت خرید این دسته از فلاش‌ها را به عکاسان مجالس عروسی توصیه می‌کنیم.

علاوه بر این‌ها، باید بدانید که هر سازنده‌ای از TTL اختصاصی خودش استفاده می‌کند؛ بنابراین فلاش متناسب با برند دوربین خود را خریداری کنید.

انواع روش‌های اتصال

  • بی‌سیم و مادون‌قرمز (دوربین‌های کمی پشتیبانی می‌کنند)
  • کابل (چندان کاربردی نیست)
  • رادیویی (پرکاربردترین و بهترین روش اتصال بی‌سیم)
  • اپتیکال یا نوری (به‌کارگیری یک فلش توسط فلش دیگر)

اگر در شرایط محیطی قرار دارید که موانع فیزیکی زیادی وجود دارد، روش بی‌سیم و مادون‌قرمز را توصیه نمی‌کنیم. همچنین اگر دوروبر شما شلوغ است، وجود یک کابل می‌تواند دردسرساز باشد. در میان روش‌های نام‌برده، اتصالات رادیویی بیشترین کاربرد را دارند چرا که صرفاً برای راه‌اندازی آن نیاز به یک فرستنده و گیرنده دارید.

منبع تغذیه‌ی جانبی 

اگر در پروژه‌های طولانی عکاسی، به توان نوردهی زیادی نیاز دارید، توصیه می‌کنیم از فلاشی، مانند فلاش پرتابل استفاده کنید که دارای منبع تغذیه اضافی باشد و بتواند شما را از شارژ چند باره آن بی‌نیاز کند.

مقاوم در برابر شرایط جوی نامناسب

اگر شما به عکاسی در فضای آزاد علاقه‌مندید حتماً می‌دانید که امکان افتادن، ضربه دیدن، خیس شدن فلاش زیاد است. در حالت کلی پیشنهاد می‌کنیم از فلاش‌های ارزان مانند ولی مرغوب استفاده کنید؛ اما اگر بودجه کافی در اختیار دارید، فلاش‌های گران‌قیمت نیکون، کانن و یا گودوکس خریداری کنید که ضدآب‌اند و انطباق‌پذیری بالایی دارند.

سایر امکانات

از جمله قابلیت‌هایی که بهتر است فلاش دوربینی که می‌خرید داشته باشد می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • پرتو کمکی اتوفوکوس
  • تنظیم زوم خودکار 
  • چرخش و تا شدن در جهت‌های افقی و عمودی تا 180 درجه
  • کنترل بی‌سیم و دستی فلاش 
  • ایجاد جلوه‌های نوری (مخصوص فلاش استودیویی حرفه‌ای)
  • قابلیت بی‌صدا
  • قابلیت کنترل از راه دور
  • امکان کنترل دما

سؤالات متداول

بهترین فلاش دوربین موجود در بازار

محتواهای مشابه:

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا