چی بخرمخانه و آشپزخانهلوازم دیجیتال

آیا با روش‌ های صرفه جویی مصرف برق کولرگازی و نحوه محاسبه برق آن آشنایی دارید؟

راه حل خرید کولرهای گازی درزمانی که هوا گرم است به‌عنوان راه نجات از گرما به فکر خانواده‌ها می‌رسد و بیراه نیست اگر بگوییم خیلی از افراد در هر مکانی که باشند بدون وجود کولرگازی نمی‌توانند گرما را تحمل کنند، اما یکی از دغدغه‌های دیگری که دامن‌گیر افراد در زمینه استفاده از سیستم تهویه مطبوع می‌شود؛ مصرف برق کولرگازی است برای همین امروز می‌خواهیم به بحث داغ مصرف برق در کولرگازی بپردازیم.

در این مقاله می‌خواهیم پیرامون موضوعات زیر صحبت کنیم.

  • مصرف برق انواع کولرهای گازی چگونه است؟
  • عوامل تأثیرگذار بر مصرف برق کولرگازی چه مواردی هستند؟
  • روش‌های صرفه‌جویی در مصرف برق کولرگازی چیست؟
  • روش محاسبه برق مصرفی کولرگازی چگونه است؟

اگر از پرداخت قبض‌های نجومی به تنگ آمده‌اید این مقاله برای شماست!

فهرست مطالب

مصرف برق انواع کولرهای گازی چگونه است؟

متغیرهای زیادی وجود دارند که می‌توانند بر مصرف برق انواع کولرهای گازی تأثیر بگذارند. به‌این‌ترتیب، ممکن است محاسبات مصرف برق برای خانه شما با نتایج ابزارهای محاسبه‌گر آنلاین موجود در سایت‌ها متفاوت باشد. البته آن عوامل را در بخش بعدی بررسی خواهیم کرد؛ بنابراین اجازه دهید ابتدا تعدادی اعداد کلی را بررسی کنیم. این اعداد با توجه به نوع کولرگازی که از آن استفاده می‌کنید متفاوت است.

میزان مصرف برق سه نمونه از کولرهای گازی پرکاربرد عبارتنداز:

  • کولرگازی مرکزی
  • کولرگازی قابل‌حمل
  • کولرگازی پنجره‌ای

کولرگازی مرکزی

کولرگازی مرکزی با سایز متوسط ​​بین 3000 تا 3500 وات در ساعت در فصل تابستان برق مصرف می‌کند. بااین‌حال، اگر سیستم تهویه مطبوع مرکزی در حالت «فقط فن» کار می‌کند، مصرف انرژی به حدود 750 وات در ساعت کاهش می‌یابد.

کولرگازی قابل‌حمل

با خرید کولرهای گازی پرتابل یا قابل‌حمل در سایز معمولی ​​به‌طور متوسط 2900 وات در ساعت برق مصرف می‌کنند. واحدهای بزرگ آن می‌توانند از مصرف برق حتی کولرهای گازی مرکزی فراتر بروند و حدود 4100 وات در ساعت مصرف کنند.

SereneLife SLPAC10 به دلیل قدرت خنک کنندگی نسبتاً قوی با سیستم خنک کننده واقعی به سبک کمپرسور و سیستم خود، به عنوان مزایای کولرهای گازی پرتابل و یک گزینه مقرون به صرفه شناخته می‌شود.

کولرگازی پنجره‌ای

یک کولرگازی پنجره‌ای با اندازه متوسط 900 وات در ساعت برق مصرف می‌کند. در اندازه کوچک‌تر، مصرف آن حدود 500 وات در ساعت است. درحالی‌که واحدهای بزرگ‌تر از 1440 وات برق استفاده می‌کنند.

در مزایای کولر گازی LG اشاره کردیم که کولرهای گازی پنجره‌ای ال جی multi functional هستند؛ به این معنی که برای استفاده در تمام فصول، مناسب هستند. این نوع کولرگازی می‌تواند در تابستان به‌عنوان سیستم خنک‌کننده و در زمستان به‌عنوان سیستم گرمایشی استفاده شود.

 

عوامل تأثیرگذار بر مصرف برق کولرگازی کدم‌اند؟

اکنون زمان آن فرارسیده است که به‌صورت دقیق‌تر به بررسی مصرف برق انواع کولرهای گازی بپردازیم برای این کار بیاید عواملی را که می‌تواند اعداد مصرف برق کولرگازی را افزایش یا کاهش دهد را بشناسیم.

عوامل تأثیرگذار بر مصرف برق کولرهای گازی عبارتنداز:

  • ظرفیت کولرگازی
  • نسبت بهره‌وری انرژی کولرگازی
  • روال تعمیر و نگهداری کولرگازی
  • توجه به عایق بندی خانه

ظرفیت کولرگازی

بدون تعجب، ظرفیت کولرگازی بزرگ‌ترین عامل تعیین‌کننده مصرف انرژی است. کارشناسان ظرفیت را بر اساس واحدهای حرارتی بریتانیا یعنی BTU اندازه‌گیری می‌کنند. به‌طورکلی هرچه خانه شما بزرگ‌تر باشد، ظرفیت سرمایش موردنیاز بیشتر است و به دنبال آن انرژی بیشتری هم کولرگازی شما مصرف خواهد کرد.

نکته: هنگام انتخاب کولرگازی با دستگاه‌هایی با مقادیر BTU متفاوت مواجه خواهید شد. شما می‌توانید از طریق فرمول زیر مقدار BTU را بر اساس نیاز خود تخمین بزنید.

BTU/h=(ضریب مساحت x m 2 منطقه‌ای که باید خنک شود) + [(تعداد افراد در اتاق – 1) x 600]

به عنوان مثال ظرفیت واحد مسکونی به مساحت 50 متر که در موقعیت جغرافیایی معتدل قرار دارد و تعداد افراد 5 نفر است برابر با 23000 است. توجه داشته باشید که در این فرمول 600 عدد ثابتی است.

نسبت بهره‌وری انرژی

البته همه کولرهای گازی که BTU یکسانی دارند، با راندمان یکسانی هم کار نمی‌کنند. کولرهای گازی تحت عنوان نسبت بهره‌وری انرژی فصلی (SEER) هم شناخته می‌شوند. هرچه امتیاز SEER کولرگازی شما بالاتر باشد، کارآمدتر هم خواهد بود.

روال تعمیر و نگهداری از کولرگازی

روال تعمیر و نگهداری از کولرگازی نقش زیادی در مصرف برق آن دارد؛ بنابراین کارشناسان چی چی چی، توصیه می‌کنند کولرگازی خود را حداقل دو بار در سال به‌طور حرفه‌ای سرویس کنید تا در اوج راندمان کار کند. بااین‌حال، در بین خدمات حرفه‌ای، یک‌چیز بسیار مهم وجود دارد که باید به‌تنهایی انجام دهید و آن تمیز کردن یا تعویض فیلترهاست.

 

روش‌های صرفه‌جویی در مصرف برق کولرگازی چیست؟

در این بخش می‌خواهیم با روش‌های صرفه‌جویی در مصرف برق کولرگازی آشنا می‌شویم اهمیت پرداختن به این موضوع مهم است چراکه کولرگازی به دلیل نیاز بسیار زیاد آن در هر خانه‌ای به علت شرایط سخت آب و هوایی، به یکی از مهم‌ترین لوازم‌خانگی تبدیل شده است. متأسفانه این شرایط آب و هوایی سال‌به‌سال هم سخت‌تر می‌شود؛ بنابراین خرید کولرگازی یکی از پرمصرف‌ترین لوازم برقی است.

راه های زیادی برای کاهش مصرف برق کولرگازی وجود دارد تا از این طریق بتوانیم بدون مصرف مقدار زیادی انرژی از سیستم سرمایشی کولرگازی لذت ببریم به طوری که اعداد موجود در قبض برق هم به میزان قابل‌توجهی افزایش پیدا نکند.
این روش‌ها عبارت‌اند از:

  • توجه به‌تناسب ظرفیت کولر با اندازه اتاق
  • خواندن دفترچه راهنمای کولرگازی
  • جلوگیری از هدر رفتن تهویه مطبوع
  • تنظیمات دما
  • تمیز کردن خنک‌کننده‌های کولرگازی
  • مجهز بودن سیستم به فناوری حالت خواب
  • توجه به عایق بندی خانه
  • دقت در استفاده از سایر لوازم برقی

توجه به‌تناسب ظرفیت کولر با اندازه اتاق

هنگام خرید کولرگازی باید از تناسب ظرفیت کولرگازی با اندازه اتاقی که در آن قرار می‌گیرد اطمینان حاصل کرد؛ یعنی اینکه ممکن است متراژ اتاق کم باشد ولی در هنگام خرید سراغ کولری با ظرفیت بالا بروید، این کار نتیجه‌ای جز پرداخت هزینه‌های اضافی برای قبض برق نخواهد داشت.

خواندن دفترچه راهنمای کولرگازی

پس از خرید کولرگازی جدید، باید آنچه در دفترچه راهنمای کولرگازی درج شده است را مطالعه کنید و دستورالعمل‌ها را رعایت کنید، زیرا بی‌توجهی به بخشی از دستورالعمل یکی از مهم‌ترین دلایل پرداخت بسیاری از هزینه‌های گزاف است.

جلوگیری از هدر رفتن تهویه مطبوع

اطمینان حاصل کنید که تمام درها و پنجره‌های اتاق حاوی کولر، بسته هستند؛ زیرا برای خنک کردن اتاق با درب‌ها و پنجره‌های باز نسبت به حالت بسته، به مقدار بیشتری برق نیاز است؛ بنابراین باید در بستن درب‌ها و پنجره‌ها دقت کرد.

تمیز کردن خنک‌کننده‌های کولرگازی

فیلتر هوا و یونیت کولر خارجی یکی از مهم‌ترین عوامل خنک‌کننده هستند؛ بنابراین لازم است به تمیزی آن نیز توجه شود تا علاوه بر کاهش مصرف کولرگازی ظرفیت و کارایی آن به‌طور اصولی افزایش یابد.

مجهز بودن سیستم به فناوری حالت خواب

توجه به زمان خاموش شدن کولرگازی ضروری است؛ بنابراین برای کاهش دادن مصرف برق در کولرگازی آن را بدون حضور کسی در اتاق به‌صورت روشن رها نکنید. در حال حاضر برخی از کولرها وجود دارند که می‌توان آن‌ها را به‌صورت خودکار تنظیم کرد. این کار سبب می‌شود تا پس از مدت‌زمان معین به‌صورت خودکار خاموش شود.

تنظیمات دما

یک راه ساده برای بهبود راندمان کولرگازی، حفظ تنظیمات دمای ثابت آن در طول روز است. برخی از سازندگان توصیه می‌کنند که دستگاه را روی 75 درجه تنظیم کنید که اغلب دمای پیش‌فرض است. کاهش دمای کولرگازی یا تغییر دمای آن در طول روز می‌تواند منجر به مصرف انرژی بیشتر شود. همچنین مراقب باشید که از کولرگازی در دمای 25 درجه سانتی گراد اتاق استفاده کنید.

توجه به عایق بندی خانه

یک‌ خانه با عایق‌بندی مناسب کار کولرگازی شما را با عدم خروج هوای سرد بسیار آسان می‌کند. اگر در خانه‌های قدیمی زندگی می‌کنید به عایق‌کاری خانه خود توجه ویژه‌ای داشته باشید. توجه داشته باشید که عایق بندی خانه فقط برای زمستان نیست! اگر عایق‌کاری دیوار ساختمان شما به‌خوبی انجام ‌شده باشد، خنک نگه‌داشتن خانه یا محل کار در ماه‌های تابستان هم بسیار راحت‌تر است.

دقت در استفاده از سایر لوازم برقی

پرینترها و کامپیوترهای زیادی را در اتاق حاوی کولرگازی قرار ندهید. وسایل برقی را که استفاده نمی‌کنید کاملاً خاموش ‌کنید و لامپ های کم‌مصرف را انتخاب کنید. این لامپ‌ها گرمای کمتری را به محیط منتقل می‌کنند.

لازم است بدانید که در یکی از مقالات وبلاگ چی چی چی به بررسی مزایا و معایب کولر جنرال پرداخته‌ایم. لوازم برقی جنرال در ایران علاقه‌مندان زیادی دارد خصوصاً اینکه آمار خرید کولرگازی جنرال هم در کشورمان هرسال در حال افزایش است. خواندن این مقاله به شما کمک می‌کند تا در هنگام انتخاب و خرید کولر جنرال با دید وسیع‌تری به آن نگاه کنید.

روش محاسبه برق مصرفی کولرگازی چگونه است؟

روش محاسبه برق مصرفی کولرگازی در سراسر جهان یکسان است، اما بین انواع کولرگازی و میزان توان مصرفی آن‌ها در یک ساعت متفاوت است، بنابراین می‌توان گفت که روش محاسبه به شرح زیر است:

برای محاسبه هزینه برق مصرفی‌تان ابتدا لازم است دو فاکتور زیر را در نظر بگیرید

  • قیمت یک کیلووات در کشور شما
  • آگاهی از میزان مصرف برق کولرگازی برحسب کیلووات
  • قیمت یک کیلووات در کشور شما
  • شما باید از قیمت کیلووات در کشور خود با استعلام تلفنی یا با مراجعه به سایت شرکت برق از قیمت کیلووات مطلع شوید.
  • قیمت آن از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و همچنین قیمت با توجه به نوع اشتراک، تجاری متفاوت است.

 

آگاهی از میزان مصرف برق کولرگازی برحسب کیلووات

معمولاً در دفترچه راهنمای کاربر یا روی برچسب روی کولرگازی نوشته شده است که در صورت کارکرد یک ساعت دستگاه چقدر مصرف می‌کند، در کنار عبارت Power می‌توانید 1500 وات یا 1.5 کیلووات یا 1.5 کیلووات ساعت پیدا کنید. این بدان معناست که کولرگازی در هر ساعت یک کیلووات و نیم انرژی برق مصرف می‌کند.

پس‌از اینکه قیمت کیلووات در کشور خود و میزان مصرف برق کولرگازی‌ را دانستید باید طبق مراحل ساده‌ای هزینه برق مصرفی کولرگازی‌تان را محاسبه کنید. فرض کنید میزان مصرف برق کولرگازی شما معادل با 2400 وات بر ساعت است و در طول روز هم 6 ساعت از آن استفاده می‌کنید.

برفرض اینکه دوره‌ محاسبه‌ قبض شما یک‌ماهه یا همان 30 روزه است.درباره قیمت کیلووات در کشور ایران هم باید بگوییم که میزان تعرفه‌ سازمان برق کشور به شکل تصاعدی و پلکانی است. به‌طور مثال برای مصرف مازاد برای 700 کیلووات 2200 ریال است.

 

حال برای محاسبه هزینه میزان مصرف برق کولرگازی مراحل زیر را دنبال می‌کنیم:

  • تبدیل واحد وات بر ساعت به کیلووات 2.4= 1000/2400
  • میزان مصرف برق به ازای 6 ساعت در روز 24 = 10×2.4
  • محاسبه میزان مصرف برق برای یک ماه 720 = 24×30
  • محاسبه طبق تعرفه فرضی سازمان برق برحسب ریال 158400 = 720×2200
  • البته این اعداد کاملاً فرضی هستند و شما می‌توانید بر اساس اعداد واقعی که در دست دارید آن‌ها را در فرمول‌های بالا جای گذاری کنید.

نکته بسیار مهم: فرآیند مصرفی که محاسبه شد برای مدت‌زمان واقعی کارکرد است، کولرگازی در هنگام روشن شدن ممکن است هر لحظه به دمای موردنیاز برسد و به‌طور خودکار قطع شود درواقع زمانی که دمای اتاق بالا رفت، دستگاه به‌طور خودکار در حالتی قرار می‌گیرد که در آن مصرف انرژی کم است و بااینکه دستگاه یک ساعت روشن است ولی نیم ساعت کارکرد واقعی دارد. این بدان معناست که انرژی برای نیم ساعت کار واقعی مصرف شده است حتی اگر کولرگازی شما برای یک ساعت کار کرده باشد.

 

توصیه‌ برای کسانی که قصد خرید کولرگازی با مصرف برق کم را دارند

در بخش نهایی قصد داریم توصیه‌ای به کسانی که قصد خرید کولرگازی با مصرف برق کم را دارند را داشته باشیم، درواقع اگر قصد دارید از کولرگازی برای مدت طولانی استفاده کنید، توصیه می‌کنیم آن را از میان کولرهایی که دارای فناوری اینورتر هستند؛ خریداری کنید. کولرهای گازی اینورتر به‌طور خودکار میزان سرمایش را با توجه به دمای محیط افزایش یا کاهش می‌دهند. در مقایسه با کولرگازی‌های استاندارد، می‌توانید محیط را راحت‌تر در دمای دلخواه نگه دارید. با خرید کولرگازی اینورتر به‌طور مؤثرتری از برق صرفه جویی می‌کنید.

همچنین انتخاب رده انرژی کولرگازی A+ و بالاتر بر مصرف برق شما تأثیر مثبتی خواهد داشت. اگرچه تهویه مطبوع با کلاس A+ گران‌تر است، اما در مقایسه با کلاس B بین 10 تا 15 درصد در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌کند یعنی در بلندمدت سود بیشتری دارد.

 

سؤالات متداول :

1. میزان مصرف برق کدام کولرگازی پایین است؟

کولرهای گازی که در رده‌بندی انرژی در کلاس A و بالاتر قرار دارند نسبت به سایر رده‌های انرژی کم‌مصرف‌تر هستند.

2. بزرگ‌ترین عامل تعیین‌کننده میزان مصرف برق یا انرژی در کولرهای گاز چیست؟

ظرفیت یا همان معیار BTU است. هرچه ظرفیت کولرگازی بیشتر باشد میزان مصرف برق آن هم بیشتر است.

3. در میان انواع کولرهای گازی کدام‌یک از آن‌ها کم‌مصرف‌تر است؟

کولرهای گازی که مجهز به فناوری اینورتر هستند نسبت به سایرین از مصرف برق کم‌تری برخوردار هستند.

 

نتیجه‌گیری

در این مقاله از چی چی چی درباره نحوه محاسبه مصرف برق کولرگازی صحبت کردیم همچنین راه‌های صرفه‌جویی در میزان مصرف برق در دستگاه‌های تهویه را بررسی کردیم. در جمع‌بندی صحبت‌هایمان باید بگوییم که از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار در مصرف برق کولرگازی ظرفیت، کلاس انرژی، اینورتردار بودن یا نبودن، ابعاد و نوع آنهاست. در این میان شما با انجام کارهایی نظیر بستن درها و پنجره‌ها، تعمیر و نگهداری صحیح از کولر، تنظیمات دما و غیره می‌توانید به کاهش میزان مصرف برق در کولرهای گازی کمک کنید.

این‌ها روش‌هایی بود که ما در این مقاله ذکر کردیم. شما چه روش‌های دیگری را می‌شناسید که کمک می‌کند هزینه مصرف برق را در کولرهای گازی کاهش دهید؟ می‌توانید تمام راهکارها، انتقادها و همچنین سؤال‌هایتان را در پایان این صفحه و در بخش دیدگاه مطرح کنید.

محتواهای مشابه:

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 2 میانگین: 3]
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x